Vaterpolisti Srbije i Dejan Savić (©Starsport)
Vaterpolisti Srbije i Dejan Savić (©Starsport)

Delfini su na pravom putu: Sve su osvojili, ali glad za trofejima nije nestala

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.01.22. | 23:30

Nove snage pokazale se u dobrom svetlu u prvom zvaničnom meču posle Olimpijskih igara

Položili su ispit vaterpolisti Srbije. Olimpijski šampion održao je lekciju svetskom šampionu i slavio je na startu Svetske lige sa 12:9. Položili su ispit i Šapčani. Kreirali su fenomenalnu atmosferu na gradskom bazenu i bili su vetar u leđa najvećoj vaterpolo sili, i na taj način ispunili su prvi preduslov da se Delfini za neko naredno okupljanje ponovo pojave u gradu na Savi.

U prvoj zvaničnoj utakmici posle odbrane trona u Tokiju, vaterpolo reprezentacija Srbije je uzela meru Italijanima i na korak je do plasmana u narednu fazu Svetske lige. U takmičenju koje su Delfini 12 puta osvajali - 10 samostalno i u dva navrata pod zastavom SCG - izabranici Dejana Savića završili su teži deo posla.

Izabrane vesti

Okrnjeni sastav Azura sa samo tri igrača koja su nastupala na minulim Olimpijskim igrama bio je zalogaj po meri za Srbiju, kojoj su nedostajali Nikola Jakšić, Nikola Dedović i Gavril Subotić u odnosu na pripremni meč sa Hrvatskom početkom ovog meseca. Olimpijskom šampionu do kraja prve faze takmičenja predstoji duel sa Slovačkom na strani, a za taj meč Dejan Savić biće u prilici da odmori neke od nosilaca i pruži šansu momcima koji su bili u drugom planu za meč prvog kola.

Uspešan start u Svetskoj ligi raduje selektora Srbije, ali i činjenica da su njegovi izabranici grizli i da su željni dokazivanja.

„Gledala se jedna živa i izuzetno aktivna utakmica. Bila je primetna velika želja mladih igrača da se dokažu. Za nas je ova pobeda jako bitna, ne samo zato što je prva u nizu, već i zbog toga što se naredna dva meseca nećemo okupljati“, rekao je Dejan Savić novinarima posle utakmice i dodao: 

„Naredni meč igramo tek 8. marta protiv Slovačke i siguran sam da možemo da izvedemo još mlađi tim“, zaključio je selektor Srbije.

Za igrača utakmice na meču prvog kola Svetske lige proglašen je Branislav Mitrović. Golman Srbije je dobru formu sa Olimpijskih igara u Tokiju preneo i na idući kvalifikacioni ciklus. U Šapcu je briljirao, vadio je kestenje iz vatre, a posle meča sa Italijanima zahvalio se na fantastičnom ambijentu.

„Kada su svi ustali da pevaju himnu, naježio sam se. U toj atmosferi nije bilo druge opcije osim da pobedimo. Srećan sam i zahvalan što smo trijumfovali i doneli radost našem narodu. S druge strane, jako bitna pobeda za nas. Počeli smo novi ciklus s novom ekipom i nadam se da ćemo ovako i da nastavimo“, poručio je kapiten Branislav Mitrović.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija ItalijeSvetska liga vaterpoloDejan SavićBranislav Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara